Organizacija i realizacija online nastave

Poštovani roditelji, staratelji i učenici,
Online nastava će se realizirati u periodu od četvrtka, 12.03.2020. do daljnjeg.
Online nastava za učenike predmetne nastave VI, VII, VIII i IX razreda i V rezrede će se odvijati preko Office 365 platforme, po rasporedu časova za svaki dan.
Online nastava za učenike razredne nastave I, II, III i IV razreda realizirat će se putem  materijala za nastavu koji će biti dostupni putem linka na zvaničnoj web stranici škole.

Link za razrednu nastavu: Online razredna nastava

Link za Besplatno dodatno onlajn podučavanje za učenike

Pozivamo  sve učenike da  dok traje obustava redovne nastave  kontinuirano prate online nastavu i ispunjavaju zadate obaveze u propisanim rokovima, te da istu prihvate podjednako odgovorno kao i nastavu “u učionici”. Napominjemo da svi učenici i nastavnici treba da s poštovanjem komuniciraju i profesionalno ispunjavaju svoje obaveze. Online nastava ima višestruku korist za sve sudionike procesa. Međusobnom komunikacijom i razmjenom iskustava učenici i nastavnici rastu u svom profesionalnom iskustvu i izgrađuju nove ideje, stječu znanja i vještine.
Učenici koji nisu u mogućnosti i/ili imaju problema sa pristupom platformi obavezni su da kontaktiraju voditelje odjeljenja, a voditelji odjeljenja će kontaktirati administratora platforme. Nastavnici će biti dostupni online na platformi  Office 365 svim učenicima po rasporedu časova svakim radnim danom.
Online nastava za učenike razredne nastave od I do IV razreda  realizirat će se putem materijala za nastavu koji će biti dostupan putem linka  na zvaničnoj web stranici škole do 12:00 sati svaki radni dan.

Dok traje obustava nastave u BiH, BHT1 će svakim radnim danom u 9:30 emitirati emisiju Domaća zadaća, sa gradivom za učenike nižih razreda osnovnih škola.
Za učenike viših razreda pripremamo Domaću zadaću specijal, svakim radnim danom u 12:30.
Specijalne emisije će pratiti nastavni plan i program iz fizike, matematike, biologije, hemije i geografije.

Ukoliko trebate više informacija o Microsoft office 365 onlajn platformi, možete pogledati priručnike:
Office 365 – Priručnik za učenike
Office 365 – Priručnik za nastavnike

.