Projekcija filma “A school for all of us”

Privatna osnovna škola “Bloom” organizirala je projekciju filma: “A school for all of us” za učenike, roditelje/staratelje i nastavnike škola, aktere filma. Nakon projekcije filma upriličen je razgovor učesnika skupa o projektu, idejama i budućim poduhvatima koji vode očuvanju obrazovanja, čine ga drugačijim i u službi djeteta. Kroz film naša škola je prikazana kao primjer inkluzivne škole, škole koja brine da ima sretne učenike, poštujući individualne razlike, slobode, potrebe i interese djece.

Jedan od primjera dobre inkluzivne prakse u našoj školi je učenica sedmog razreda koja je bila prava zvijezda filma. Otkrivši nam svoje želje za budućnost, nema sumnje da će njeni snovi jednog dana postati stvarnost.
Također, naša škola je prepoznatljiva po partnerskom odnosu između školskog kolektiva i roditelja/staratelja uz uvažavanje, poštovanje i empatiju. Važno je prepoznati vlastitu i ulogu drugih u zajedničkoj realizaciji ciljeva škole. Roditeljka Aida Kadrija, jedna od aktera filma i predstvanica roditelja volontera, govorila je koliko je partnerstvo važno za svako dijete. Istakla je kako će roditelji volonteri nastavili sa svojim volonterskim radom bez obzira na izazovna i teška vremena uzrokovana pandemijom Covid-19, jer imaju samo jedan cilj i misiju pomoći djeci da izrastu u sretne i dobre ljude.
Izuzetno smo ponosni što smo prepoznati kao jedna od škola u Bosni i Hercegovini koja dugi niz godina veoma uspješno i sa mnogo ljubavi njeguje i gradi partnerske odnose sa roditeljima i potvrđuje izreku da smo “Škola za sve”, jer bogatstvo i jeste u različitosti.
Projekciji su prisustvovale direktorica Beba Šarkinović, pedagogica Emina Šabanović,prof.razredne nastave Azra Dedajić, Muamera Lindov, Aida Šabić, Amela Voloder i bibliotekarka Suvada Ćesir.

Najavu filma i film možete pogledati na sljedećim linkovima:
https://www.facebook.com/…/esp-12-d…/1722839761440605/
https://www.facebook.com/aschoolforallofus/videos/142209024660440

.

.

.