Mala kuhinjica u našoj školi

Ponosimo se inovativnim i edukativno-kreativnim radionicama kuhanja koje se održavaju u našoj školi, a u saradnji sa našim partnerima i prijateljima iz Caritasa Švicarske i nutricionistkinjom Danirom Šabić. Prošle sedmice održane su dvije zabavne i edukativne radionice o zdravoj ishrani na kojoj su se okušali kao mali kuhari učenici II, IV i VII razreda.
Nova grupa naših učenika, isti recepti, ista misija – PROMOCIJA ZDRAVE HRANE.
Tu magiju, zadovoljstvo i pregršt emocija na licima naših učenika „uhvatila“ je profesionalna fotografkinja Ines Selimović.
Naši mali kuhari pravili su neodoljivi chia puding sa svježim hercegovačkim jagodama i trešnjama uz dodatak banana i Super Seed granole napravljene od raznih sjemenki poput bundeve, suncokreta, susama, chie i žitarica kao što su heljda, proso i zob.
Za slano jelo pravili su Burrito zdjelice za koju su koristili kuhanu quinou kao zdraviju zamjenu riži, koju su poslužili uz crveni grah, kukuruz šećerac, pečeni slatki krompir, umak od paradajza, zelenu salatu, mladi luk i avokado.
Kako je samo ovo bilo ukusno i slasno…
Jedva čekamo sljedeću radionicu 31.5.2021. godine za Dan škole kada će i drugi učenici imati priliku probati ove divne i najljepše recepte naših učenika.

Više fotografija možete pogledati na našoj fejsbuk stranici:
https://www.facebook.com/JU-OŠ-Džemaludin-Čaušević

Preporučujemo vam da pogledate i DANNIJEVU MALU KUHINJICU

.

.

.