Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Da se ljubav za domovinu tka od riječi, osmijeha, pjesme, plesa, likovnih i literarnih radova, pokazali su i učenici I, II, III, IV i V razreda naše škole, na svečanoj priredbi povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
Učešće u svečanosti uzela su Superar odjeljenja sa izvedbom pjesama na našem i stranom jeziku pod dirigentskom palicom prof. Alme Karić uz instrumentalnu pratnju prof. Popovac Sadmina.
Radost su nam donijeli svojim izvedbama članovi ritmičke i recitatorske sekcije nižih razreda koju vode učiteljice Amela Voloder i Adna Vila Šećkanović.
Vesela dječica su pjesmom, plesom i dobrom recitacijom pokazala svu svoju kreativnost i vještine te svim svim svojim srcem čestitala rođendan našoj domovini Bosni i Hercegovini.
Nakon priredbe učenici su u pratnji učiteljica/učitelja obišli spomen obilježje pred Općinom Novi Grad te odali počast poginulim pripadnica Armije BiH.

Za učenike od V do IX razreda prva dva školska časa bila su posvećena historijskom času, gladanju video zapisa  – nastupi  horske, recitatorske , kreativne i ritmičke sekcije te  gledanju filma  “Našoj domovini za rođendan”.
Iz ljubavi se rađamo, ljubavi se i učimo, a ljubav za domovinu živimo i množimo.

Zahvaljujemo se svim našim učenicima, nastavnicima i članovima školske Komisije za obilježavanje značajnih datuma za pripremanje i realizaciju ovog velikog i značajnog projekta.

Više fotografija i videa za Dan državnosti BiH možete pogledati na našoj fejsbuk stranici:
https://www.facebook.com/JU-OŠ-Džemaludin-Čaušević

.

.

.