Školo, sretan ti 70.-i rođendan

Povodom rođendana naše škole učenici su defileom kroz školsko dvorište obilježili 70 godina postojanja OŠ “Džemaludin Čaušević”. U ovoj manifestaciji učestvovali su svi učenici naše škole u pratnji nastavnika.
Nakon toga, programom ispred škole, dodijeljene su nagrade učenicima u školskoj 2023/2024. godini za postignute rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti, te dva učenika za tehničku podršku pri organizaciji školskih manifestacija. Predstavnik školskog hora je preuzeo “Zahvalnicu” za osvojeno 5. mjesto na Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Povodom obilježavanja sedamdeset godina postojanja naše škole, a na osnovu raspisanog konkursa, učenici su svoju ljubav prema školi i nastavnicima iskazali kroz literarne i likovne radove, te za iste bili nagrađeni od prvog do trećeg mjesta.
Predstavnici odjeljenja maturanata naše škole pustitli su u zrak balone, kao simbol završetka jednog poglavlja u njihovom školovanju, a težnji ka višim ciljevima u životu, pridružili su se istim gestom i predstavnici ostalih odjeljenja naše šole.

Nakon defilea i podjele priznanja našim učenicima, održana je školska priredba kojoj su prisutvovale i brojne zvanice i uvaženi gosti. Najprije je direktor Emir Prljača dodijelio “Zahvalnice” bližim saradnicima naše škole, a zatim je uručio poklone dvjema najboljim učenicama škole koje su nizale uspjehe tokom svih devet godina osnovog obrazovanja. To su učenice Iman Ćosovoć IX-1 i Esma Alispahić IX-2.
U revijalnom dijelu priredbe, gosti su imali priliku uživati u sljedećim izvedbama:
– Horska sekcija sa pjesmom “Himna OŠ Džemaludin Čaušević” u pratnji nastavnice Dijane Mršo;
– Učenici recitatorske sekcije nižih razreda pod vodstvom učiteljice Muamere Lindov kroz stihove “Hvala ti školo”;
– Ritmička sekcija IV razreda, sa učiteljicom Almom Voloder, pripremili su “Ples cvjetova”;
– Školski hor pod vodstvom nastavnice Dijane Mršo sa pjesmom „Pjevat ćemo šta nam srce zna“;
– Učenici IV-2 su pripremili igrokaz „Rođendan škole“ uz pomoć učiteljice Azre Dedajić;
– Članovi hora Superar, učenici III, IV i V razreda pod vodstvom profesorice Alme Karić sa dvije prekrasne kompozicije “Nek ljubav sja” i “Poko a poko” koju učenici izvode na španjolskom jeziku;
– Pjesma „Kad bi svi ljudi na svijetu“ , naših najmlađih učenika I-1 razreda, uz pomoć učiteljice Aide Šabić;
– Članovi folklorne sekcije KUD ”Daire” pod vodstvom gospodina Sabahudina Hodžića sa tačkom “Varoške igre”.

Svečanost je bila veličanstvena.

ŠKOLO, SRETAN TI 70.-i ROĐENDAN

FOTOGRAFIJE SA DANA ŠKOLE

.

.