Škola planinarstva za sedme razrede

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS je započelo realiziranje “Škole planinarstva”. “Škola planinarstva” usmjerena je ka svim učenicima VII razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, a osnovni cilj je da učenici borave u prirodi i prođu osnovni program izletničkog planinarenja, kako bi se stekle vještine i znanja koja će utjecati da zavole ovaj vid aktivnosti koji je izvrstan alat u odgoju, obrazovanju i očuvanju zdravlja.
Oko 4.100 učenika raspoređenih u sedam velikih grupa, od kojih svaka broji po tri podgrupe, obići će planinarske staze: Bjelašnice, Igmana i Trebevića. Podršku u realiziranju projekta pružit će Planinarski savez FBiH, Gorska služba spašavanja Stanica Sarajevo i JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS.

Učenici sedmog razreda naše škole su realizirali prvi izlet stazama Trebevića – Ravne, Dobra voda, Studenac – Dom PD Trebević, Bob staza i Vidikovac, u ukupnoj dužini od oko 7 km. Učenici su išli u pratnji njihovih razrednica Dijane Mršo, Melike Nezirovac i nastavnice Nine Mrvoljak.

Dodatne slike (Galerija)

Aktivnosti naše škole možete pratiti i na školskoj facebook stranici:
www.facebook.com/JU-OŠ-Džemaludin-Čaušević

 

 

.

 

 

.

 

 

.

 

 

.

 

 

.