Perspektivni i uspješni učenici naše škole

Stigosmo i do četvrte priče o perspektivnim i uspješnim učenicima OŠ “Džemaludin Čaušević”. Predstavljamo vam Ameru Šačić i Reufa Hamzića.

Učenica Amera Šačić VIII1 je perspektivna mlada plivačica. Nalazi se u top 10 BiH plivačica. U pojedinačnim kategorijama u plivanju izdvajamo: u kategoriji 15. godina na 50m – 1.mjesto, a u kategoriji 15. godina 50m leđno – 2.mjesto i 200m leđno -1.mjesto. U apsolutnoj kategoriji na 50, 100 i 200 metara leđno zauzima sljedeće pozicije: 50m (4.mjesto), 100m (10.mjesto), 200m (7.mjesto).

Učenik Reuf Hamzić VI-2 je, također, učenik i III razreda JU “Osnovne muzičke i baletske škole “, Novo Sarajevo, Odsjek za gitaru, Klasa Armela Mašić. U ovoj školskoj godini, na Kantonalnom takmičenju dueta osvojio je prvu nagradu, a na Federalnom takmičenju dueta osvojio je drugu nagradu. Na Federalnom takmičenju orkestra osvojio je prvu nagradu, dok je na Internacinalnom festivalu muzike “SKALA” koje je održano u Brčkom u proteklom periodu – takmičenje solo izvođenje, također, osvojio je prvu nagradu.

Amera i Reufe, čestitke od srca vama i vašim roditeljima!

Više fotografija možete pogledati na našoj fejsbuk stranici:
https://www.facebook.com/JU-OŠ-Džemaludin-Čaušević

.

.

.