Novogodišnji paketići za djecu Prijedora

Akcija darivanja novogodišnjih paketića za povratničku djecu Prijedora organizovana je i ove godine u četiri sarajevske osnovne škole. Akcija je inicirana od strane prijedorskog Udruženja građana “Narodna kuhinja – Optimisti”, a ima za cilj povezivanje i zbližavanje učenika iz Sarajeva sa učenicima povratnicima u Prijedor.
Nakon završene akcije, šest učenika JU OŠ “Džemaludin Čaušević” posjetilo je područnu osnovnu školu u Hambarinama i Narodnu kuhinju u Prijedoru, te su učenicima i malim korisnicima usluga Narodne kuhinje uručili poklone. Novogodišnje paketiće dobili su i učenici područnih škola Čarakovo i Rizvanovići. Posjeta je trajala od ponedjeljka, 26.12. do utorka, 27.12.2023. godine, a u pratnji učenika su bile socijalna radnica škole, Marizela Pezerović i psihologinja, Amina Duraković.
U Prijedoru je upriličen program obilaska biblioteke, Memorijalnog centra “Skela”, Memorijalnog centra “Čarakovo”, gradskih džamija, kao i šetnja gradom. Centralni dio organizacije je bila priredba koju su pripremili učenici područne škole u Hambarinama te druženje i podjela paketića korisnicima Narodne kuhinje – Optimisti.
Zahvaljujemo divnim domaćinima na gostoprimstvu i gospodinu Bekto Sabitu koji je uvezao ovu divnu priču. Zahvaljujemo našim učenicima, roditeljima i uposlenicima JU OŠ “Džemaludin Čaušević” na još jednoj uspješnoj akciji koja na divan način povezuje učenike Prijedora i Sarajeva. Također, zahvaljujemo vlasnicima butika u tržnom centru Merkur koji su i ove godine učestvovali u ovoj divnoj priči akcijom darivanja odjeće i obuće djeci Prijedora.

FOTOGRAFIJE NAŠE ŠKOLE U POSJETI PRIJEDORU

.

.