Dan nezavisnosti BiH

1.marta obilježavamo najvažniji praznik naše domovine u novijoj historiji – Dan nezavisnosti BiH. Učenici/ce, nastavnici i nastavnice kao i Komisija za obilježavanje značajnih datuma su vrijedno pripremali razne aktivnosti povodom 1.marta.
Priredba je održana u utorak, 28.2.2023. godine u fiskulturnoj sali naše škole. U prekrasnom i raznovrsnom programu učestvovali su:
– VII-2 razred (19 učenika), voditelj Melika Nezirovac. Performans učenika koji se sastojao od recitacije “Ostajte ovdje”, sviranja na instrumentima i isticanje talenata u crtanju.
– Učenici I-1 i I-2 sa učiteljicama Amelom Voloder i Gabrijelom Hrgom pripremili su i izveli ples “Radost i ljubav”.
– Recitatorska sekcija – niži razredi predstavila se sa tačkom “Sretan Dan nezavisnosti”, sa ukupno 10 učenika trećih razreda, pod voditeljstvom učiteljice Lindov Muamere.
– Dramska sekcija: Recital o Bosni izveli su IV-1 i IV-2 (10 učenika). Voditelji: Branka Kukić i Aida Iković.
– Hor od 50 učenika drugih, trećih, četvrtih razreda i odjeljenja V-2, VI-1, VII-1 I VIII-2 otpjevao je pjesme “U Bosni smo rođeni mi” i “Jedna je jedina”. Voditelj Dijana Mršo.
– Produženi boravak (26 učenika), recital “Lijepa si zemljo moja meni najdraža”, voditelj Amela Š.
– Literarno-recitatorska sekcija – 12 učenika VIII razreda u recitalu “Mojoj Bosni i Hercegovini”, voditelj Amina Hajdarević.

Dodatne slike (Galerija)

Kratki video sa dijelom prelijepe atmosfere sa priredbe povodom Dana nezavisnosti BiH možete pogledati na linku ispod:
Plešemo, recitujemo i pjevamo za našu domovinu

Aktivnosti naše škole možete pratiti i na školskoj facebook stranici:
www.facebook.com/JU-OŠ-Džemaludin-Čaušević

.

.

.

.

.